Zoals eerder uitgelegd, Binaire Opties is een van de meest simpele en winstgevende manier van online handelen. Om te begrijpen wat Binaire Opties daadwerkelijk zijn geven we een voorbeeld:

Veronderstel dat jij 1000 Euro beschikbaar hebt voor het maken van een investering. Maakt u gebruik van de standaard investeringsmogelijkheden, bijvoorbeeld het onderbrengen bij een bank zodat u rente krijgt over het geplaatste bedrag maar niet de beschikking heeft over het geld. Als deze bank een rentetarief heeft van 5% (wat tegenwoordig zelden voorkomt) kunt u aan het einde van het jaar een winst behalen van 50 Euro.

Als alternatief kunt u investering in Binaire Opties. Binaire Opties bieden de mogelijkheid om 85% rendement te halen door de vaste uitbetalingspercentages over een bepaald geïnvesteerd bedrag, en dat binnen enkele minuten. In ons voorbeeld zou u dus van 1000 Euro, 1850 Euro kunnen maken wanneer u terugkomt van de koffiepauze.

Om het voorbeeld beter uit te leggen gebruiken we een wereldecht scenario dat dit punt duidelijker kan maken. Een van de meest attractieve handelswaar van Binaire Opties is Olie. Bij een gebruikelijke Binaire Optie kunnen we kiezen of de prijs van Olie zal gaan stijgen of zal dalen in de komende 15 minuten. Gebaseerd op onze voorspellingen kiezen we voor “hoger” of “lager” en het te investeren bedrag van 1000 Euro. Als de voorspelling juist is dan is er een winst behaald van 850 Euro in 15 minuten.

Hoewel, dit soort succes mogelijk te maken, moeten handelaren meer doen dan alleen maar de richting van de waarde kiezen. Bijvoorbeeld, als we weten dat de OPEC (Organisatie van de Petroleum Exporterende Landen) bereidt is om een nieuwe ronde van financiële sancties tegen Olie Exporterende Landen uit te schrijven, vandaag om 15:00. Dan kunnen we verwachten dat Olieprijzen hierop zullen reageren. Normaal gaat in dit soort situatie gepaard met een daling van de olieprijs omdat de voorraad zal worden gecompenseerd. Gegeven deze informatie is het mogelijk om snel winst te maken door te kiezen voor een “Laag” van de “Hoog/Laag” mogelijkheid. Als er een OPEC bericht komt, maar het specifieke onderwerp over dit bericht is onduidelijk, kunnen we voordeel pakken omdat door dit bericht de schommelingen in de olieprijs beide kanten op kan. Hierdoor is de “Uit” optie (Uit een bepaalde bandbreedte) een instrument om te gebruiken. Wanneer we gebruikmaken van Binaire Opties kopen we niet de waarde zelf, maar speculeren we op de prijzen van de onderliggende waarde.

Om deze twee voorbeelden te vergelijken en te begrijpen gaan we ze koppelen aan 3 belangrijke factoren:

  1. ROI (Return On Investment): Het percentage van de verwachte winst. Als we geld investeren in een spaarrekening krijgen we een jaarlijkse opbrengst van 5%. Als we investeren in Binaire Opties hebben we de mogelijkheid om 85% ROI te behalen binnen 15 minuten
  2. Lock-in periode: De tijd dat het geïnvesteerde bedrag vast (locked) blijft staan voordat je er winst over kunt maken. Als we het geld investeren in een spaarrekening, kunnen we een jaar lang niet bij het geld zonder dat we de 5% rente in gevaar brengen. Bij een Binaire Optie zijn de investeringen vast voor de periode dat de optie afloopt, wat ongeveer een paar minuten is.
  3. Riciso: Het mogelijke verlies van de investering. Geld investeren in een spaarrekening heeft een minimaal risico, maar dat is ook gerelateerd aan het lage ROI bedrag. Aan de andere kant, investeren in Binaire Opties brengt ten alle tijden lage risico’s met zich mee, ongeacht de hoge ROI.

Als conclusie is het makkelijk te zeggen dat hoe groter het risico is, hoe groter de uiteindelijke beloning zal zijn. Zoals hierboven staat omschreven, handelen in verschillende opties geeft diverse voordelen en nadelen. Banken bieden degelijke investeringen maar de winsten zijn relatief laag over een hele lange periode. Binaire Opties bieden een significant hogere winst in een korte periode maar houdt rekening met het te nemen risico.