Investering in Binaire Opties gaat met name om de capaciteit om te voorspellen wat de markt gaat doen, omhoog OF omlaag. Eerst moeten we bepalen wanneer de prijs hoog is en wanneer laag. In dit gedeelte komen verschillende technieken ter sprake om de markt te analyseren en de wereldwijde trends te achterhalen, welke de diverse markten kan beïnvloeden.

Fundamentele Analyse: maakt gebruik van echte data om de waarde van een bezitting te achterhalen. Al gebruikt men deze analyse het meest om aandelen op bepaalde waarde in te schatten, kan deze methode ook gebruikt worden om de prijs van elk ander onderliggende waarde te bepalen.

Bijvoorbeeld, een investeerder kan fundamentele analyses gebruiken om de waarde van een aandeel te bepalen door de winsten, opbrengsten, groei, ROI, winstmarges en andere data van het bedrijf te vergelijken, en zo de toekomstige groei te bepalen.

Technische Analyse: refereert naar het proces om voorgaande, beschikbare, date en bewegingen te analyseren om zo bepaalde patronen te ontdekken. Wanneer een patroon is ontdekt kan de handelaar voorspellen (op een bepaald niveau) of de investering een hoge of lage kans van slagen heeft. In het kort, is dit het type analyse wat voorgaande resultaten vergelijkt om patronen te ontdekken en daarnaar te handelen.

Geopolitiek: is een vorm van fundamentele analyse en richt zich vooral op de politieke en overheid effecten op onderliggende waarden. Men maakt gebruikt van historische gebeurtenissen en het effect daarvan op de markt. Een handelaar kan zich richten op sociaal, economisch en politieke elementen die voor een groei in voorraad, vraag en aanbod kan betekenen. Wanneer deze methode wordt gebruikt kijkt de handelaar naar verschillende economische indicatoren zoals rente percentages, inflatie cijfers, bruto binnenlands product, bruto nationaal product, en vele andere. Als voorbeeld kunnen we de gevolgen noemen van de oorlog in het Midden – Oosten op verschillende vraag naar producten over de rest van de wereld.

Financiële indicatoren: Zoals eerder gemeld, fundamentele analyses zijn zwaar afhankelijk van de economische indicatoren om voorspellingen te maken. Rente percentages is een voorbeeld van een indicator welke noodzakelijk is voor het verhandelen van valuta en het effect op deze valuta. Daarnaast is het handig om bekend te raken met verschillende politieke en economische agenda van de verschillende landen, omdat deze het financiële klimaat kunnen bepalen. De huidige situatie in de Europese economie is een goed voorbeeld hoe belangrijk dat is. Zelfs een handelaar is geen expert in alle wereldpolitieke vraagstukken en de importantie daarvan, maar het is aan te raden om een algemeen beeld van de situatie te hebben.