Binaire optie indices


Het economische nieuws uit de Verenigde Staten heeft een sterke invloed op de AEX. Als eerste zullen de Amerikaanse Indices als de Dow Jones en de S&P500 beïnvloed worden door het eigen, binnenlandse, nieuws. Daarna zullen de Europese indicies worden beïnvloed. Afgelopen vrijdag kwam in de Verenigde Staten een belangrijk cijfer naar buiten, namelijk de groei van de werkgelegenheid over de maand maart.

Ministerie van Arbeid

Het cijfer viel erg tegen. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten bleek in de maand maart veel minder sterk te zijn gegroeid vergeleken met de maand daarvoor. Het Ministerie van Arbeid maakte dat afgelopen vrijdag bekend. De werkgelegenheid nam met het aantal banen van 126.000 toe, dit is exclusief de landbouwsector. Dit aantal bleek de zwakste stijging van het aantal arbeidsplaatsen sinds december 2013. De verwachting was, volgens vele economen en analisten, dat het aantal banen zou toenemen met ongeveer 245.000.

Werkloosheid

indicesEr was nog een tegenvaller. De stijging van het aantal banen dat over februari bekend was gemaakt is verder naar beneden bijgesteld. Eerder gaf het Ministerie van Arbeid aan dat het aantal banen over de maand februari van toegenomen met 295.000. Inmiddels heeft er een correctie plaatsgevonden en is het aantal naar beneden bijgesteld naar 264.000 banen. De werkloosheid in de Verenigde Staten is in de maand maart ongewijzigd gebleven op 5,5 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking ten opzichte van maand februari. Over de afgelopen 6,5 jaar is de werkloosheid in de Verenigde Staten niet zo laag geweest.

Olie projecten

Het mag dan het laagste werkloosheid cijfer zijn in de afgelopen 6,5 jaar, toch geeft het aan dat de economie minder hard groeit dan verwacht. Bedrijven in de Verenigde Staten doen het kalm aan met het aannemen van nieuw personeel. Het Ministerie van Arbeid gaf aan dat er geen specifieke sector zichtbaar was voor de zwakkere banengroei. In vrijwel alle sectoren was er spraken van een zwakkere groei in het aantal banen. In de olie en verwerkende industrie nam het banenverlies verder toe. Wat geen verrassing is omdat er in de Verenigde Staten veel olie projecten zijn afgeblazen die vanwege de lage olieprijs niet meer rendabel zijn.

De aandelenmarkt konden op dit nieuws niet reageren omdat de beurzen waren gesloten op goede vrijdag. Maar de verwachting is dat dit negatieve nieuws weldegelijk zijn invloed zal hebben op de markt. Als binaire optie handelaar is dit een mooie gelegenheid om een put binaire optie te nemen met als onderliggende waarde indicies als AEX, Dow Jones en S&P500.

 

mei 7, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties