Binaire Optie Toernooi bij IQ Option

Een aantal binaire optie brokers biedt handelaren de mogelijkheid om deel te nemen aan binaire optie toernooien waar aantrekkelijke prijzen te winnen zijn. De insteek van het binaire optie toernooi is dat handelaren tegen elkaar strijden om te zien wie de beste binaire optie handelaar is over een bepaalde periode.

Nu loopt bijvoorbeeld het Binairy Grand Prix 1 toernooi met een prijzenpot van $50.000!! Dit toernooi zal even als voorbeeld worden gebruikt om de eigenschappen van het toernooi te bespreken.

iqoptionDe looptijd van een binaire optie toernooi staat van te voren duidelijk aangegeven. In dit geval is de looptijd 24 dagen, 13 uur en 30 minuten. Het is niet zo dat een handelaar vanaf dag 1 mee moet doen met het toernooi. Op elk moment gedurende het toernooi kan een handelaar instappen. Het is natuurlijk wel zo dat de kans op winst groter is wanneer je vanaf het begint deelneemt omdat je meer dagen hebt om te handelen. Er staat ook duidelijk aangegeven hoe lang het toernooi nog actief is.

Om aan dit toernooi mee te kunnen doen is een inleg van $50 dollar vereist. Dit zijn de participation costs. Met deze $50 dollar krijgt de binaire optie handelaar $10.000 dollar speelgeld om te handelen. Het toernooi heeft ook de mogelijkheid om een rebuy te doen. Mocht je bijvoorbeeld risico willen nemen door meteen groot in de zetten en daardoor sneller bij een succesvolle trade hoger op de ranglijst te komen. Dan kan het wel eens voorkomen dat de trade verkeerd uitpakt en zodoende je speel balans op 0 uitkomt. Met een rebuy van opnieuw $50 doe je gewoon weer mee aan het toernooi en kun je alsnog in de prijzen vallen.

Bij elk toernooi staat aangegeven wat de prijzenpot is (prize fund). In dit voorbeeld is dat $50.000. De top 9 handelaren na het verstrijken van de looptijd van het toernooi vallen in de prijzen. Prijs voor plek 9 is $1.250 en de hoofdprijs is $16.000. Wie wat precies krijgt in de top 9 kun je zien door op ‘Prize fund distribution’ te klikken. Dit staat onder het bedrag van de prijzenpot.

Als laatste valt te zien hoeveel deelnemers er meedoen. Op moment van schrijven zijn dat 660 binaire optie handelaren die een gooi doen naar de hoofdprijs. Gedurende het toernooi is er altijd een ranglijst te zien welke handelaar er op dat moment bovenaan staat. Zo kun je zelf altijd even controleren waar je staat, en belangrijker, waar je concurrenten staat.

Dit soort toernooien maken het volgens ons alleen maar leuker om te traden in binaire opties. IQ Option doet dit goed en geeft duidelijk aan wat de spelregels voor de toernooien zijn zodat daar achteraf geen misverstand over bestaat. Ons advies is dan ook om zeker een keer deel te nemen aan een binaire optie toernooi.

juli 27, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties