Goud als binaire optie

goudprijsWanneer doet goud het goed? Dat is wanneer het rente percentage door de inflatie kruist, oftewel dat het rente percentage onder het inflatie percentage komt te liggen. Hoe groter dit verschil, hoe aantrekkelijker goud wordt als binaire optie. Op dit moment is de inflatie tussen de 0 en 0,5 procent terwijl de rente over 10 jaar slechts 0,4 procent is. De inflatie was het afgelopen kwartaal zelfs negatief, we spreken dan ook wel van deflatie. De rente zal laag blijven, dat is het voornemen van de ECB, dan zal dit goud zeker wat hoger brengen dan waarop het nu staat. Mede door de zwakke Euro was goud al flink gestegen, dit kan zich alleen nog maar versterken. Zeker als we zien dat goud in combinatie met de steeds sterkere US Dollar het zeker niet slecht heeft gedaan. De verwachting in de financiele wereld is dan ook dat er een nieuwe bodem is ontstaan voor de goudprijs van ergens rond de 1260. Daarna kan de prijs van goud door de 1300 en daar voor een langere tijd blijven hangen.

Goud-als-binaire-optieAls binaire optie handelaar is het goed deze ontwikkelingen te volgen. Goud zal wel eens hard kunnen gaan stijgen, mede door het onrustige politieke klimaat in de wereld en de gedaalde olieprijs. Goud (en zilver) blijft werken als een balans actief op het spaargeld. De waarde van goud zal stijgen als de waarde van het geld daalt. In de afgelopen periode was het dus met deflatie andersom het geval, maar d ECB heeft al aangekondigd de deflatie tegen te werken om te zorgen voor een lichte inflatie. Iets wat economisch gezien beter is ten opzichte van deflatie.

Goud biedt beleggers zekerheid in economische en politieke mogelijke tijden, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Door deze factor zal de prijs van goud stijgen, stellen erkende analisten. Het vertrouwen in de centrale banken zal afnemen omdat schulden nu eenmaal niet met nog meer schulden kunnen worden opgelost. Beleggers zoeken een veilige haven om te investeren en dat zal uiteindelijk goud zijn. Sinds het piek moment van goud in September 2011 (1900) is de prijs gedaald met 35 procent. Dit jaar staat het edelmetaal echter al op 4 procent winst. Goud is naast de andere dure markten vastgoed, aandelen en obligaties zelfs relatief goedkoop voor beleggers. Deze markten zijn opgeblazen volgens de meeste analisten. Een uitstekend moment om long te gaan op goud in de binaire optie markt.

februari 24, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties