Grondstoffen straks veel duurder?

Vandaag het nieuws dat meteorologen van over de hele wereld voorspellen dat de komende maanden El Nino weer toe zal slaan. Door de stijgende temperaturen in de Grote Oceaan en de wijziging in windrichting. El Nino veroorzaakt aanhoudende droogte gepaard met korte maar extreme regenval wat zorgt voor mislukte oogsten over de hele wereld. In de binaire optie markt bestaat de mogelijkheid om in grondstoffen te handelen.

Beleggen-grondstoffenAls het nu gaat om bananen uit Zuid-Amerika, koffie uit Afrika of rijst uit Azië. De verwachting is dat oogsten over de hele wereld zware klappen krijgen. Van El Nino is officieel sprak als de temperatuur in de tropen stijgt met een halve graad of meer. Dit is voldoende om meer wolken in de atmosfeer en andere windrichtingen te krijgen. De huidige verwachting is dat de temperatuur in de tropen met 2,5 graad zal stijgen, een grote verandering dus.

Eind 1997 vond de laatste El Nino plaats. De westkust van de Verenigde Staten werden geteisterd door slagregens. In Australië was er een extreme hittegolf, net als in Brazilië. Enorme bosbranden in Azië en Oost-Afrika waren het gevolg van extreme droogte en hitte. Het is dus zeker dat El Nino een verandering in de weersverwachting met zich meebrengt.

Als de oogsten mislukken zullen de prijzen van grondstoffen onherroepelijk stijgen. Iets waar de binaire optie handelaar op in kan spelen door te traden in grondstofprijzen. Tegenwoordig heeft elke aanbieder van binaire opties grondstoffen om te verhandelen. Kijk welke binaire opties met onderliggende waarde grondstoffen er worden aangeboden en speel in op dit nieuws.

augustus 3, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties