Industrie blijft maar groeien

Voor de binaire optie markt is het economische groei een belangrijke graadmeter. De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is een indicatie hiervan. In de maand mei blijkt dat de Nederlandse industrie verder is toegenomen. De Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maakte dit bekend. In de maand mei steeg de inkoopmanagersindex, welke een indicatie geeft over de bedrijvigheid, van 54 in de maand april naar 55,5. Wanneer de inkoopmanagersindex boven de 50 staat duidt dit op een groei, onder de 50 duidt op een krimp. De 55,5 in de maand mei is volgens het Nevi de sterkste stijging sinds december 2013.

groeiOorzaken van deze grote stijging is de groei van de werkgelegenheid, deze was nog niet eerder zo gestegen als in november 2013. Daarnaast was er een sterke toename van de binnenlandse vraag en export. Voor ruim 2 jaar op rij nam de productie toe. Ook deze stijging was de grootste sinds december 2013. De consument begint meer te besteden en het bedrijfsleven is weer investeert meer en meer.

Niet alleen in Nederland is er een sterke stijging van de economische groei te ontdekken, in de eurozone is de industrie opnieuw gegroeid in de maand mei. Met name in Spanje en Italië trok de groei aan. Met 52,2 als inkoopmanagersindex voor de maand mei tegen 52 over de maand april is er een lichte stijging te constateren. Met het getal boven de 50 wat dus aangeeft dat er groei is. Spanje (55.8) en Italie (54.8) waren de uitblinkers in de eurozone. Voor Spanje was dit de grootste groei sinds 2007. De Duitse groei in de industrie is de afgelopen maand afgezwakt tot het laagste peil in de afgelopen drie maanden. Met 51,1 als inkoopmanagersindex in mei ten opzichte van 52,1 in de maand april verliest Duitsland dus een vol punt, ondanks dat er nog steeds een groei is. Er zijn ook landen waar de bedrijvigheid in de industrie af nam. Zoals in Frankrijk waar de inkoopmanagersindex op 49,4 uit kwam.

De conclusie is dus dat de bedrijvigheid in de industrie over de eurozone verder stijgt. Wat goed is voor de economie en aangeeft dat de economie verder in de lift zit. Een goed moment om te kijken welke binaire opties er op dit moment nog te laag in de markt staan geprijsd.

juni 1, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties