Kans voor binaire opties door economische onzekerheid voor tweede halfjaar

Het tweede kwartaal van dit jaar heeft de trend gezet voor het komende halfjaar, althans dat is de verwachting. De onzekerheid en zorgen onder beleggers zijn in het tweede kwartaal toegenomen, en dit komt tot uitdrukking in de grote beweeglijkheid (volatiliteit) van de koersen. We analyseren de oorzaak van deze onzekerheid en zorgen en geven aan hoe je met binaire opties kan profiteren van deze onzekerheid op de financiële markten.

De grote beweeglijkheid wordt hierbij vooral gedreven door de relatief sterk oplopende obligatierentes. Daarnaast is ook de olieprijs gestegen, deze stond aan het einde van het tweede kwartaal alweer zo’n 30% hoger dan op het laatste dieptepunt. De wisselkoers van de euro heeft weer wat terrein gewonnen op de dollar, al is dit niet veel. In omgekeerde richting hebben deze marktbewegingen ook eind vorig jaar al plaatsgevonden waarbij de daling van de olieprijs al in de zomer was begonnen.

binaireoptiesEen andere oorzaak van de koersdalingen moeten vooral worden gezocht in de onzekerheid bij beleggers over de kracht van de wereldwijde economische groei en over het beleid van de centrale banken. Zo lijkt de kracht van de groei in Europa groter dan verwacht en valt het groeitempo in de Verenigde Staten en China juist wat terug. Het stimulerende beleid van de centrale banken is alleen maar versterkt en uitgebreid met het omvangrijke obligatiekoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Hierdoor zijn de obligatierentes historisch laag en de hoge obligatiekoersen. Maar na enigszins tegenvallende economische cijfers gingen beleggers twijfelen aan de groeikracht van de Amerikaanse economie.

In de eurozone lijkt de groei juist aan te trekken, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) nog maar net met het verruimingsbeleid begonnen is. Beleggers vragen zich daarom af of dit programma, dat volgens de ECB door zou gaan tot eind september 2016, niet kan worden afgeremd of verminderd. Daar komt nog bij dat de gestegen olieprijs naar verwachting ook de inflatie op zal lopen. Een factor wat doorgaans tot een rentestijging leidt. In combinatie met de toegenomen zorgen over Griekenland en de minder liquide markt heeft dit in het afgelopen kwartaal tot een grotere volatiliteit geleid.

Vanwege de hoge volatiliteit in aandelen zijn de meeste beleggers terughoudend en nemen zij een neutrale positie in als het gaat om de aandelenmarkt. Mede omdat het voor de lange termijn onzeker is welke beweging de aandelenkoersen uiteindelijk gaan maken. Hierin kan door middel van binaire opties wel optimaal gebruik worden gemaakt van de juist korte termijn. De expiratie van een binaire optie zijn vele malen korten vergeleken met een normale optie of de tijd dat een belegger een aandeel in bezit heeft. Binaire opties zijn voor een volatiele markt juist de meest geschikte oplossing. Binaire opties zijn er namelijk in vele verschillende vormen zoals de olieprijs, diverse valutakoersen, grondstoffen en natuurlijk (wereldwijde) aandelen. Registreren en handelen in binaire opties is simpel en overzichtelijk. Er zijn genoeg binaire optie brokers, zoals IQ Option, waar de beginnende handelaar een account kan openen met daarbij de mogelijkheid om met fictief geld gratis het handelen in binaire opties kan uitproberen.

september 22, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties