Nederlanders geven meer uit

Afgelopen week is het cijfer uitgekomen voor het totaal aantal uitgaven van de gemiddelde Nederlander. In de maand Mei gaven Nederlanders gemiddeld 1 procent meer uit ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging van 1 procent zat hem met name in een toename van huishoudelijke apparaten en inrichting van een woning. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.

nederlanders geven mer uitNiet alleen was er een stijging voor uitgaven als het gaat om het inrichten van een woning en de huishoudelijke apparaten, wat een indirect gevolg is van de aantrekkende huizenmarkt. Er was eveneens een stijging te ontdekken in de uitgave aan voedings- en genotmiddelen. Opvallend is de kleinere stijging van het verbruik in gas ten opzichte van de vier maanden daarvoor.

Het CBS berichte verder dat het vertrouwen van de consument in de maan juli licht was gedaald. Het cijfer dat het CBS melde was 2 ten opzichte van 4 vorige maand. Dit cijfer geeft aan dat er altijd nog meer optimisten zijn dan pessimisten (cijfer is boven de 0). Maar over had algemeen is het beeld versoberd als het gaat om het consumentenvertrouwen. Ondanks dat het cijfer maar net boven de nullijn ligt is dit nog altijd vele malen hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar (-8). Het dieptepunt was bereikt op februari 2013 (-44) terwijl de hoogste stand ooit in april 2000 lag (27).

Door de stijging in uitgaven van de consumenten en de toch nog positieve consumenten vertrouwen kan gesteld worden dat het iets beter gaat met de economie. Dit is dan ook terug te zien in de huidige standen van binaire opties. Positieve cijfers leveren over het algemeen een opwaartse lijn van de diverse beurzen, aandelen en valuta. Profiteer hiervan door gebruik te maken van binaire opties, een ideale manier om snel een duidelijk te kunnen handelen.

september 2, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties