Opnieuw miljardenboetes voor banken


Binnen afzienbare tijd zal bekend worden gemaakt dat er miljardenboetes worden uitgedeeld aan een groep internationale banken. Het manipuleren van wisselkoersen wordt als reden gegeven voor het uitdelen van deze miljardenboetes. Bronnen geven aan dat er woensdag een schikking moet komen.

Royal Bank Of Scotland

Grote internationale banken als Royal Bank of Scotland (RBS) en Barclays uit het Verenigd Koninkrijk, Amerikaanse banken Citigroup en JPMorgen Chase en het Zwitserse UBS worden door bronnen genoemd in deze zaak. Barclays zou een boete ontvangen van ongeveer 3 miljard pond. Beide Amerikaanse banken zouden naar verluidt een boete ontvangen van ongeveer 1 miljard dollar. De Banken zouden ook het boetenkleed aantrekken en de fraude in wisselkoersen toegeven. Over de hoogte van de boete van het Zwitserse UBS is geen informatie bekend. Bronnen geven aan dat UBS als eerste mee heeft gewerkt aan een grootschalig onderzoek van de Amerikaanse en Britse autoriteiten naar de fraude in wisselkoersen.

Fraudezaak

banken-boeteWanneer de definitieve bedragen en details over deze grootschalige fraudezaak naar voren komen is nog onduidelijk. De Europese en Zwitserse autoriteiten zijn nog bezig met een onderzoek. Andere grote banken als Deutsche Bank en HSBC zouden ook deel hebben genomen aan de fraude in wisselkoersen. Het onderzoek naar het manipuleren van de wisselkoersen loopt nu al twee jaar. Volgens de toezichthouders over de hele wereld hebben de banken zich schuldig gemaakt aan dubieuze praktijken in de valutahandel voor eigen gewin. Vanwege deze zaak zijn er al een aantal verschillende handelaren binnen de banken op non-actief gesteld.

handelaren in binaire opties

Voor handelaren in binaire opties is dit een geschikt moment om in te stappen. De boetes hebben namelijk meteen invloed in de bedrijfsvoering van de grote internationale banken, het gaat ten kosten van het bedrijfsresultaat. Daarnaast zal het vertrouwen van de consument in de banken, die na de bankencrisis toch al niet hoog was, nog verder dalen. Iets wat de aandelen van de banken niet ten goede zal komen. Alle banken genoemd in dit artikel zijn beursgenoteerd en de verwachting is dat de torenhoge boetes een negatief effect zullen hebben op de beurskoers. Een put binaire optie op bijvoorbeeld het aandeel RBS, Barclays, JPMorgen of Citigroup lijkt de beste keuze op dit moment.

mei 11, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties