Sneller inspelen op wereldeconomie met binaire opties

Door de kwakkelende wereldeconomie zien vele beleggingsbedrijven en banken noodzaak om hun visie en strategie te wijzigen voor het tweede halfjaar. Met name het rentebeleid in de eurozone zorgt ervoor dat de verschillende rendementen die vooraf verwacht waren niet behaald zijn. In dit artikel analyseren we dit rentebeleid en zullen we aangeven hoe de belegger wel het behaalde rendement had kunnen behalen door gebruik van binaire opties.

wereldeconomieDe belangrijkste centrale banken in de wereld hebben in 2015 hun stimulerende beleid voortgezet. De Europese Centrale Bank (ECB) koop maandelijks voor 60 miljoen euro aan staatsobligaties op. Hierdoor komen de rentes onder druk te staan waardoor staatsobligaties een iets hoger rendement hadden dan wat eind 2014 verwacht was. Maar dit lijkt voor het komende halfjaar niet meer het geval te zijn omdat sinds april 2015 de dalende trend van de obligatierentes is afgebroken. Omdat de rentes weer opliepen, dalen de obligatiekoersen. Een lichte stijging van de olieprijs en de aantrekkende economische groei in de eurozone speelde hierbij een rol.

Een andere reden voor de koersdaling van obligaties was de eenzijdige positionering van veel beleggers na de extreem scherpe rentedaling in het eerste kwartaal. Door deze rentestijging werden obligaties minder aantrekkelijk ten opzichte van aandelen in de tweede helft van het eerste halfjaar. Mede daardoor verloren ook aandelen in dat kwartaal iets van de eerder in 2015 behaalde koerswinst.

Hierdoor zagen vele beleggingsinstituten de noodzaak om de samenstelling van de beleggingsportefeuille aan te passen. Het accent op aandelen is bij velen teruggedraaid ten opzichte van de eerste kwartaal van dit jaar. Deze schommelingen zorgen voor een instabiel belegginsprofiel en het altijd maar afwachten of dat goed uitpakt. Met binaire opties hadden beleggers al sneller kunnen inspelen op deze marktontwikkelingen. Door in te spelen op binaire opties voor een zwakkere euro, sterke dollar en lichte stijging van de olieprijzen. Het aanpassen van je beleggingsprofiel kan op ieder moment in plaats van te wachten tot je profiel door het beleggingsinstituut wordt aangepast. Neem het heft zelf in handen door een binaire optie account aan te maken bij een binaire optie broker, zoals bijvoorbeeld IQ Option en zie hoe makkelijk en snel het is om rendement te behalen met binaire opties.

september 29, 2015 by : posted in Nieuws Geen reacties